tarihçe

KURUMUMUZ HAKKINDA

Ülkemizde eğitim sistemi 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile düzenlenmiştir. Bu kanun; ruhu Atatürk İlke ve İnkılâplarına bağlı, Türk Milleti’nin milli, ahlaki ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen nesiller yetiştirmek görevlerini milli eğitimin temel görevi addetmiştir.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü yukarıda belirtilen görevleri yapmak üzere kurulan Milli Eğitim Bakanlığı’nın taşra teşkilatı olarak görevini ifa etmektedir.

Ula Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü şu anda Cumhuriyet Alanı olarak kullanılan yerde bulunan Ula Belediyesi'ne ait binada 1980 yılında açılmış olup, 1983 yılına kadar faaliyetlerini sürdürmüştür. 1983 yılından itibaren de şu anki binasında faaliyetlerini sürdürmektedir.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü merkez binası 2005 yılında tadilat görmüş ve kaloriferli ısıtma sistemine geçilmiştir.

Kurumda 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, , 5 kadrolu kurs öğretmeni,  2 hizmetli ve 1 memur görev yapmaktadır.

Ayrıca alan araştırmaları sonucu ortaya çıkan kurs taleplerini karşılamak üzere yıllık ortalama 10 civarında kamu görevlisi ve 50 civarı sigortalı usta öğretici görevlendirmesi yapılarak halk eğitimi faaliyetlerinin yürütülmesi sağlanmaktadır.

Kurumumuz; yaş, eğitim düzeyi, cinsiyet, din ve dil farkı gözetmeksizin, örgün eğitim sistemine hiç girmemiş ya da herhangi bir kademesinde bulunan veya bu kademelerden çıkmış kişilere; okuma - yazma öğretimi, mesleki, sosyal ve kültürel bilgi ve beceriler kazandırmak ya da mevcut bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla ihtiyaç ve şartlar doğrultusunda merkez ile belde ve köylerde kurslar açmaktadır.

Diğer resmi kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak yaygın eğitim amaçlı halka açık ücretsiz meslek edindirme kursları açılmaktadır.

Aileyi geliştirmeye yönelik AÇEP ( Anne Çocuk Eğitimi Programı ) kursları düzenlenmektedir.

İlgili kurumla işbirliği yapılarak taleplerine uygun kurslar açılmaktadır. ( Arıcılık, Koyunculuk, Mantar Yetiştiriciliği vb. )

 

 

04.12.2023 54

İLETİŞİM

Adres:
AYAZKIYI MAH. RAUF GÜNDÜZ CAD. ULA HALK EĞITIM MERKEZI MÜDÜRLÜĞÜ BLOK NO 5 İÇ KAPI NO 1 ULA / MUĞLA


Telefon
(252) 242 3077


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın